viernes, 20 de mayo de 2011

19 de Maig



Avui s’han presentat tres treballs més.

El primer grup d’avui ha estat el format per Ana Felicó, Noemí Fernández i Chana Blanco. El seu treball s’anomena Quan es Perd la Llengua.

Aquest grup ha parlat de la situació actual del català i del què es perd quan es perd una llengua. A més a més, han fet molta referència a la importància de transmetre una llengua de generació en generació, ja que és una de les formes més productives de conservar una llengua.

He après que les societats amb determinades característiques mediambientals sol ser on es parlen més llengües.

El joc que han realitzat ha estat entretingut i a més és per a nens d’infantil, amb els que treballarem nosaltres.


A continuació, ha exposat el grup de na Úrsula Caro, Leticia Sánchez i Paula Tur. El seu treball s’anomena Aprendre Llengües, Comprendre Cultures.

Aquesta exposició ha estat molt interessant i a més a més molt relacionada amb el tema que hem tractat últimament a classe de la llengua com a part important de la cultura.

A més a més, els jocs que han realitzat m’han semblat molt  interessants ja que, per exemple, en un d’ells, combinaven expressions eivissenques amb la seva equivalència en llengua catalana.


El tercer grup d’avui ha estat una mica més improvisat, ja que han faltat alguns grups i els companys que han exposat no ho tenien massa preparat per fer-ho avui, a més a més, els faltava un component. Aquest grup està format per Pricisla Vázquez, Jose López i Eduard Solans.

El seu treball s’anomena El Dret a Parlar.  Ha estat una exposició una mica densa, que han amenitzat amb un parell de vídeos.
Crec que han realitzat una bona presentació i que es notava que han treballat el tema.

viernes, 6 de mayo de 2011

5 de Maig


Avui hem començat a classe amb les exposicions dels diferents grups.

El primer grup en exposar ha esta el Grup 1, format per Victoria Cubero, Tanit Prats, Esther Martínez, Marina Juan i Mª Isabel Sánchez.

El treball s’anomenava Benedicció de Babel.

En aquesta exposició, s’han reforçat coneixements com ara què són les llengües minoritàries, majoritàries i minoritzades, o què és una llengua i un dialecte. A més a més, han amenitzat l’exposició amb curiositats, anècdotes i un vídeo.

Desprès de l’exposició ens han portat un joc en el que havíem de cercar a dintre d’unes capces les paraules que comencessin amb la lletra que elles ens donaven.
Encara que al principi m’ha semblat que la exposició no era massa clara, suposo que era degut als nervis perquè ha millorat en quant avançaven en el temari.

He après que els idiolectes són els dialectes personals i que les parallengües és allò que comuniquem de manera inconscient.


El següent grup ha esta el grup d’en Vicent Planells, Paula Torres i Vanessa Sayagués.

El seu treball s’anomena Cada Llengua és un Món.
Pel que fa a l’exposició, ha estat clara i ens ha ofert moltes curiositats i exemples des de la perspectiva de diferents cultures.

Després de l’exposició hem fet un joc de cançons populars. El joc ha estat molt bé, però segurament amb una mica més de treball previ ens hauria quedat molt millor!!


El Grup 3, compost per Laura Fernández, Natàlia Torres i Matilde Ballester, han treballat La Llei del Silenci.

En aquesta presentació s’ha aprofundit en el concepte de les llengües minoritàries, s’han posat exemples de les llengües afeblides i ens han portat la diferenciació que fa la UNESCO dels diferents graus de perill d’una llengua (una de les coses que he après ja que no coneixia com es classificaven).

També hem realitzat un joc en què havíem de trobar l’examen amagat, així es practica vocabulari amb els infants. Ha estat força entretingut.