viernes, 6 de mayo de 2011

5 de Maig


Avui hem començat a classe amb les exposicions dels diferents grups.

El primer grup en exposar ha esta el Grup 1, format per Victoria Cubero, Tanit Prats, Esther Martínez, Marina Juan i Mª Isabel Sánchez.

El treball s’anomenava Benedicció de Babel.

En aquesta exposició, s’han reforçat coneixements com ara què són les llengües minoritàries, majoritàries i minoritzades, o què és una llengua i un dialecte. A més a més, han amenitzat l’exposició amb curiositats, anècdotes i un vídeo.

Desprès de l’exposició ens han portat un joc en el que havíem de cercar a dintre d’unes capces les paraules que comencessin amb la lletra que elles ens donaven.
Encara que al principi m’ha semblat que la exposició no era massa clara, suposo que era degut als nervis perquè ha millorat en quant avançaven en el temari.

He après que els idiolectes són els dialectes personals i que les parallengües és allò que comuniquem de manera inconscient.


El següent grup ha esta el grup d’en Vicent Planells, Paula Torres i Vanessa Sayagués.

El seu treball s’anomena Cada Llengua és un Món.
Pel que fa a l’exposició, ha estat clara i ens ha ofert moltes curiositats i exemples des de la perspectiva de diferents cultures.

Després de l’exposició hem fet un joc de cançons populars. El joc ha estat molt bé, però segurament amb una mica més de treball previ ens hauria quedat molt millor!!


El Grup 3, compost per Laura Fernández, Natàlia Torres i Matilde Ballester, han treballat La Llei del Silenci.

En aquesta presentació s’ha aprofundit en el concepte de les llengües minoritàries, s’han posat exemples de les llengües afeblides i ens han portat la diferenciació que fa la UNESCO dels diferents graus de perill d’una llengua (una de les coses que he après ja que no coneixia com es classificaven).

També hem realitzat un joc en què havíem de trobar l’examen amagat, així es practica vocabulari amb els infants. Ha estat força entretingut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario